به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری، خیلی از دستفروشها، گلفروشیها، ساندویچیها و حتی تعمیرگاههای خودرو در ماه رمضان، بساط آش و حلیم خود را برپا میکنند و با قیمتهای ارزانتر از واحدهای مجاز، اما غیرقابل اطمینان از نظر شرایط بهداشتی پخت و مواد بهکاررفته در آنها بهدست مردم میدهند. بسیاری هم از اینکه دارند حلیم و آش را با قیمت ارزان میخرند، خوشحال میشوند؛ غافل از اینکه چقدر برای سلامتشان مضر است.
لطفا نخرید
حسین محمدی، رئیس اتحادیه کباب، آش و حلیم تهران در این زمینه میگوید: خرابشدن حلیم و آش خیلی زود اتفاق میافتد و برای همین به مردم توصیه میکنیم که به هیچ عنوان این مواد غذایی را از دستفروشها، وانتیها، سانـــدویچیها، اغذیهفروشیها، تعمیرگاههای خودرو و… که معلوم نیست تحت چه شرایطی آش و حلیم را میپزند و چند ساعت و در چه شرایطی آنها را نگه میدارند، خرید نکنند. این غذاها را فقط از واحدهای مجاز که با بنرهای متحدالشکلی روی آنها نوشته شده «عاملین فروش با مجوز رسمی از وزارت بهداشت و اتحادیه» خرید کنند.
پاتک به غیرمجازها
محمدی تأکید میکند: نظارت ما روی واحدهای مجاز خیلی دقیق است؛ اما نظارتی روی واحدهای غیرمجاز وجود ندارد و هر اتفاقی بیفتد، ما نمیتوانیم پاسخگو باشیم. البته امسال با کمک اماکن، وزارت بهداشت و تعزیرات کارگروهی تشکیل دادهایم و همه تصمیم داریم در ماه رمضان امسال، این موضوع را خیلی خوب جلو ببریم تا کسی نتواند با سلامت مردم بازی کند.
ارزانفروشی یعنی سمفروشی
رئیس اتحادیه کباب، آش و حلیم تهران میگوید: واحدهای غیرمجاز، حلیم و آش را با قیمت ارزان بهدست مردم میدهند، اما مردم باید بدانند که در حوزه غذا، ارزانفروشی یعنی سمفروشی. امروز سرطان از سرماخوردگی به ما نزدیکتر است و دلیلش هم آلودگی غذاها، کاربرد مواداولیه بیکیفیت و حتی فاسد در آنها و همچنین اضافه کردن رنگهای مختلف به آنها مثل رنگ زعفران است که همگی رنگهای صنعتی هستند.
چند نکته حلیمی
1. حلیم غذایی است که بایدخیلی زود مصرف شود.
2. اگر چند روز یا حتی چند ساعت در یخچال بماند، میتواند ناراحتیهای گوارشی و نوسان قند خون ایجاد کند.
3. حلیم را باید برای مصرف همان روز تهیه کنید و از نگهداری آن بیشتر از 2ساعت در یخچال و حتی فریزر اجتناب کنید.
4. با خود ظرف ببرید؛ شیشهای یا قابلمه. ظروف یکبار مصرف طَلقی برای مواد غذایی که بیش از ۴۵ درجه سانتیگراد دما دارند، بسیار خطرناک است.
5. در میان ظرفهای یکبار مصرف، فقط ظرفهای ساختهشده از گرانول پلیپروپیلن برای مصرف غذاهای داغ مثل آش وحلیم مناسب است.
source