دانشگاهیان زیرساخت‌های فکری و عملی جامعه مهدوی را پایه‌ریزی کنند

مدیر گروه ادیان پژوهشکده مهدویت و موعودگرایی گفت: جوانان و دانشگاهیان به‌عنوان پیشگامان این تحول، می‌توانند با نگاهی آینده‌نگر، زیرساخت‌های فکری و عملی جامعه مهدوی را پایه‌ریزی کنند.

به گزارش خبرنگار آنا، حجت‌الاسلام محمدمهدی لطفی، مدیر گروه ادیان پژوهشکده مهدویت و موعودگرایی در نشست علمی، تخصصی با موضوع «مهندسی جامعه پیشا ظهور» که در دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان برگزار شد با تأکید بر ضرورت مهندسی اجتماعی مبتنی بر آموزه‌های دینی، اظهار کرد: جامعه پیشا ظهور، نیازمند بازتعریف مفاهیمی مانند عدالت، اخلاق و مسئولیت‌پذیری است. جوانان و دانشگاهیان به‌عنوان پیشگامان این تحول، می‌توانند با نگاهی آینده‌نگر، زیرساخت‌های فکری و عملی جامعه مهدوی را پایه‌ریزی کنند.

وی با اشاره به مفهوم غیبت به‌عنوان دوره‌ای آزمون برانگیز برای جامعه اسلامی، چالش‌های عمده این عصر را در سه حوزه بررسی کرد و افزود: نخست فقدان رهبری ظاهری امام معصوم (عج) در دوران غیبت، مسئولیت هدایت جامعه بر دوش فقها و نخبگان دینی بوده که باید با الگوگیری از سیره ائمه (ع)، مسیر حق را تبیین کنند. دوم مورد گسترش شبهات فکری و اخلاقی با توجه به هجمه‌های فرهنگی و نسبی‌گرایی مدرن که راهکار مقابله با این هجمه‌ها تقویت مؤسسات علمی-دینی و تولید محتوای اصیل مبتنی بر آموزه‌های مهدوی است.

مدیر گروه ادیان پژوهشکده مهدویت و موعودگرایی اضافه کرد: سوم فاصله گرفتن از عدالت اجتماعی نمونه‌هایی مانند فقر، تبعیض و سوءاستفاده از قدرت را به‌عنوان موانع جامعه پیشا ظهور بوده و راه‌حل آن در گرو اجرای سیره عملی امام علی (ع) در حکمرانی عادلانه است.

لطفی با اشاره به نقش دانشگاه‌ها در ترویج گفتمان مهدویت تصریح کرد: دانشگاه قلب تپنده تحولات اجتماعی است و از راهکار‌های مهم در تحقق جشنواره امامت و مهدویت برای نهادینه کردن گفتمان مهدویت پیشنهاد می‌شود دانشگاه نسبت به تدوین دروس میان‌رشته‌ای و ایجاد واحد‌های درسی مانند «مهندسی جامعه مهدوی» در رشته‌های علوم انسانی، حقوق و مدیریت برای تلفیق دانش آکادمیک با مفاهیم دینی اهتمام ورزد.

وی مطرح کرد: تشکیل کرسی‌های آزاداندیشی یکی از ابداعات خوب دانشگاه آزاد اسلامی بود که می‌تواند در سطحی وسیع‌تر برگزاری مناظره‌های علمی با حضور اندیشمندان ادیان و مکاتب مختلف برای بررسی ابعاد جهانی اندیشه مهدویت برگزار شود.پروژه‌های کاربردی دانشجویی، طراحی طرح‌هایی مانند «شهروند مهدوی» که در آن دانشجویان راهکار‌های عملی برای حل معضلات محلی با الهام از اصول عدالت مهدوی ارائه می‌شود می‌تواند در آماده‌سازی جامعه برای تشکیل جامعه مهدوی مؤثر باشد.

به گزارش آنا، در پایان، بخش پرسش و پاسخ با مشارکت فعال حضار برگزار شد و لطفی به سؤالات مخاطبان در زمینه ارتباط علوم انسانی با مهندسی جامعه مهدوی پاسخ داد. این برنامه به همت تشکل استادان رهروان ولایت و با همکاری معاونت دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی واحد دامغان اجرا شد.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *