برنامه «پزشکی خانواده و نظام ارجاع»، که به عنوان یک نسخه راهگشا برای مشکلات نظام سلامت کشور مطرح شد و با اینکه مستقیما از سوی مسعود پزشکیان به عنوان یکی از طرح های مورد حمایت دولتش معرفی شده بود در قدم اول با چالش جدی مواجه شد که نشان میدهد هنوز در مسیر اجرای کامل خود با موانع و چالش‌های متعددی روبه‌روست.

به گزارش سلامت نیوز وزیر بهداشت، دکتر محمدرضا ظفرقندی، در نامه‌ای به معاون رئیس‌جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، از عدم تخصیص اعتبار کافی برای اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع انتقاد کرده است. در این نامه که به تاریخ ۱۴۰۳/۸/۸ ارسال شده، وزیر بهداشت بر لزوم پیش‌بینی ردیف اعتباری مستقل برای طرح پزشکی خانواده تأکید کرده و اعلام نموده است که اعتبار موجود برای این طرح به دلیل تخصیص منابع محدود از محل یک درصد مالیات سلامت، عملاً برای اجرای طرح‌های جدید کافی نخواهد بود.

در نامه وزیر بهداشت آمده است: «اگر ردیف اعتباری جدید و مستقل برای طرح پزشکی خانواده پیش‌بینی نشود، اجرای این برنامه که از اولویت‌های اصلی دولت است، غیرممکن خواهد بود.» او همچنین اشاره کرده است که مبلغ ۸۵ هزار میلیارد تومان برای اجرای این طرح نیاز است که باید مستقل از درآمد مالیات ارزش افزوده تخصیص یابد.

طرح پزشک خانواده در قدم اول متوقف شد

پیشتر در جلسه‌ای به ریاست دکتر مسعود پزشکیان، نائب رئیس مجلس شورای اسلامی، با حضور وزرای بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، تعاون، کار و رفاه اجتماعی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و معاون پارلمانی رئیس‌جمهور برگزار شده بود راهکارها و چگونگی اجرای کامل طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، و نحوه تامین و تخصیص بودجه برای این طرح در چارچوب شبکه سراسری بهداشت و درمان کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.

رئیس جمهور در این جلسه تأکید کرده بود که برنامه دولت این است که همه مردم تحت پوشش طرح پزشک خانواده قرار گیرند و از خدمات درمانی استاندارد بهره‌مند شوند. وی همچنین تاکید کرده بود که دولتش میخواهد با اجرای طرح پزشک خانواده و نظام ارجاع، همه افراد بازنشسته به صورت رایگان خدمات درمانی استاندارد دریافت کنند.

با توجه به حساسیت بالای این طرح و اهمیت آن برای تأمین سلامت مردم، به ویژه در مناطق محروم، عدم تخصیص اعتبار کافی برای اجرای این برنامه می‌تواند مشکلات جدی به همراه داشته باشد. دولت در تلاش است تا با اختصاص منابع مالی مناسب، این طرح را به مرحله اجرایی رسانده و به یکی از اهداف اصلی خود در زمینه بهبود دسترسی به خدمات درمانی برای همه اقشار جامعه دست یابد.

همانطور که وزیر بهداشت گفته گزارش‌ها نشان می‌دهند که اگر ردیف اعتباری مستقلی برای این طرح پیش‌بینی نشود، اجرای آن با چالش‌های جدی مواجه خواهد شد و ممکن است برخی از برنامه‌ها یا خدمات به تعویق بیفتند. بنابراین همانطور که وزیر بهداشت هشدار داده تأمین منابع مالی و تخصیص دقیق بودجه برای طرح پزشک خانواده، از جمله موارد حیاتی در راستای تحقق اهداف بهداشت عمومی کشور به شمار می‌رود و در صورت عدم تحقق آن به لیست آرزوهای تحقق نیافته در نظام سلامت ایران میپیوند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *