ساعت 24 – در پی مواضع صریح و روشن و مردمی آقای پزشکیان درباره مصوبه عجیب و غیرقابل‌انتظار درباره پوشش زنان، توپخانه تندروها روشن شد و حتی به شکل زشتی یک دوجین صفاتی را روانه پزشکیان کردند که اگر یکی از آن‌ها را به چهره‌های ناکارآمد خودشان می‌گفتید، معرکه‌ای باورنکردنی به‌وجود می‌آوردند.

البته، منتقدان این طرف به هر دلیلی یا ترس یا ادب چنین کاری را نمی‌کنند. جالب اینکه چنین صفاتی از دهان زنی بیرون آمد که خود را متعهد و متدین می‌داند و مسئولیت بالایی هم در ستاد امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر دارد که رقم ناقابل ۲۵۵میلیارد تومان بودجه این ملت را می‌گیرند تا برخی از مسئولین آن توهین و فحاشی کنند.

هنگامی که مدیران عالی آنان چنین هستند و از توهین علیه رئیس‌جمهور هم پرهیزی ندارند، باید دید که افراد رده‌های پایین و آموزش‌ندیده آنان چگونه‌اند و‌ مردم کوچه و خیابان را چگونه ارشاد و امربه‌معروف و نهی‌ازمنکر می‌کنند؟ انتظار می‌رفت این توهین‌ها و حملات محدود باشد؛ ولی روز گذشته نیز ادامه یافت و اعاظم جریان تندرو نیز وارد میدان شدند و برای رئیس‌جمهور تعیین‌تکلیف کردند که باید چنین مصوبه‌ای را اجرا کند.

البته باید به آنان بشارت داد همان‌گونه که شما هم می‌دانید پزشکیان چنین نخواهد کرد. این وظیفه شماست؛ پس آماده باشید که اگر مجاز شدید بیایید و این مصوبه را اجرا کنید. تکلیف مالایطاق بر هیچ‌کس از جمله رئیس‌جمهور بار نکنید زیرا خلاف عقل است.

اجرای این مصوبه با اخلاق و منش و رویکرد شما سازگار است. پزشکیان تابع امام‌علی است و برخلاف دیگران بارها گفته که دروغ نمی‌گوید و برای خدمت و آسایش و رفاه مردم و اسلام محمدی آمده است. دلیلی نمی‌بیند سیاستی را که مطابق وعده‌هایش و آموزه‌هایش نمی‌بیند (درست یا نادرست) اجرا کند؛ چراکه نمی‌تواند اجرا کند و توانش را ندارد.

البته، خوشبختانه توهین‌کنندگان به رئیس‌جمهور و حتی موافقان اجرای مصوبه در میان مجموعه اصولگرایان اقلیت هستند؛ هرچند صدایشان بلندتر است و خیلی از آنان نیز مخالف‌اند و این را به‌نحوی بازتاب داده‌اند.

اگر بخواهیم با منطق پزشکیان و با استناد به امام‌علی(ع) سخن بگوییم، می‌توان به این سخن ایشان پرداخت؛ روزگاری می‌رسد که اسلام را چون پوستین وارونه خواهند پوشید. شاید برای ما سخت بود که بفهمیم چگونه چنین اتفاقی رخ خواهد داد؟

ولی امروز و در عصر ارتباطات می‌بینیم که نه اسلام بلکه قانون اساسی، نه پس از ۱۴۰۰سال بلکه فقط پس از ۴۵سال، دچار چنین سرنوشتی شده است که می‌توان مفاد چنین مصوبه‌ای را منطبق با آن قانون دانست. کافی است که 10 نفر حقوقدان بی‌طرف را مامور تطبیق این مصوبه با قانون اساسی کرد تا مغایرت‌های آن را برشمارند.

مهمتر از آن، به‌صورت تصادفی از صد نفر که در انقلاب بودند و به آن قانون رای دادند بپرسند که تا چه حد از قانون اساسی مصوب سال۱۳۵۸ انتظار چنین مصوبه‌ای را داشتند؟ به همین دلیل، تعیین اعضای هیئت پیگیری و نظارت قانون اساسی از سوی آقای رئیس‌جمهور که اواخر هفته گذشته انجام شد، یک گام ضروری بود؛ هرچند باید زودتر اقدام می‌شد.

اولین بار آقای خاتمی این هیئت را مطابق اصل ۱۱۳ قانون اساسی ایجاد کرد. براساس این اصل پس از مقام رهبری رئیس‌جمهور عالی‌ترین مقام رسمی کشور است و مسئولیت اجرای قانون اساسی را برعهده دارد. در آن زمان مخالفت با اقدامات غیرحقوقی یک قاضی را مورد اعتراض قرار دادند، ولی با انواع توجیهات و تفسیرهای نادرست از این اصل، عملاً مانع نظارت شدند و حتی مانع از رسیدگی لایحه مربوط به این اصل شدند.

امروز نتیجه آن رفتارهای غیرقانونی برای همه روشن است؛ و اینکه ضربه سنگینی را به حیثیت نظام وارد کرد. روسای‌جمهور اصولگرای بعدی که چندان اعتقادی به ماجرا نداشتند، لذا خود را درگیر این اصل نکردند.

اکنون آقای پزشکیان باید از این هیئت به‌عنوان کارشناسان و مشاوران امین و مورد اعتماد استفاده کند و نظرات آنان را در خصوص اجرای این مسئولیت مهم در اصل۱۱۳ اجرایی نماید. تا وقتی که پزشکیان به عهد خود با قانون اساسی و مردم پایبند است، امید به آینده وجود دارد.
سرمقاله هم میهن

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *