به گزارش رکنا، انواع مواد غذایی که برای تقویت مغز مفید هستند، منابعی غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها، چربی‌های سالم ، ویتامین‌های گروه B، اسیدهای چرب امگا ۳ و ویتامین E به شمار می‌روند. از آنجا که تقریباً ۶۰ درصد از مغز را چربی تشکیل می‌دهد و بخش عمده‌ای از آن متعلق به اسیدهای چرب امگا ۳ است، مصرف این مواد مغذی در تقویت سلول‌های عصبی، بهبود یادگیری و تقویت حافظه نقشی کلیدی دارد.

ماهی‌های چرب: منبعی غنی از امگا ۳

ماهی‌هایی مانند سالمون، قزل‌آلا و ساردین از شناخته‌شده‌ترین منابع امگا ۳ محسوب می‌شوند. تحقیقات نشان می‌دهد که مصرف این نوع ماهی‌ها به طور منظم می‌تواند احتمال بروز زوال عقل ناشی از افزایش سن و بیماری آلزایمر را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

نقش آجیل‌ها در سلامت مغز

علاوه بر ماهی، آجیل‌هایی نظیر گردو به دلیل وجود امگا ۳، آنتی‌اکسیدان و ویتامین E، انتخابی ایده‌آل برای محافظت از مغز در برابر استرس اکسیداتیو هستند. در میان انواع مختلف آجیل، گردو بالاترین ارزش غذایی را برای این منظور دارد.

فواید مصرف قهوه

کافئین موجود در قهوه می‌تواند تمرکز و عملکرد شناختی را تقویت کرده و خطر ابتلا به آلزایمر را کاهش دهد. نوشیدن قهوه به همین دلیل به عنوان یکی از عادات سالم برای مغز پیشنهاد می‌شود.

تأثیر تخم‌مرغ و ویتامین‌های آن

تخم‌مرغ به دلیل دارا بودن ویتامین‌های گروه B و ماده‌ی مغذی به نام کولین، در جلوگیری از تحلیل رفتن عملکرد مغز مؤثر است و به بهبود حافظه کمک می‌کند.

خاصیت ویتامین C در پرتقال

پرتقال با داشتن مقدار زیادی ویتامین C از سلول‌های عصبی مغز در برابر آسیب‌های مرتبط با فرایند پیری محافظت می‌کند و می‌تواند در کاهش برخی اختلالات روانی مؤثر باشد.

شکلات تلخ؛ تقویت‌کننده حافظه

شکلات تلخ سرشار از فلاونوئیدها و آنتی‌اکسیدان‌های قوی است که به بهبود حافظه، افزایش تمرکز و تقویت خلق‌وخو کمک می‌کند و همچنین می‌تواند از کاهش توانایی‌های شناختی در طول زمان جلوگیری کند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *