آجیل‌ها، مخلوطی از چند نوع مغز مثل پسته، فندق، بادام هندی، بادام درختی، گردو و تخمه آفتا‌گردان یا کدو هستند، که به دو صورت خام یا بوداده، در بازار موجودند. با وجود اینکه آجیل‌ها محبوبیت زیادی دارند، اما شاید برای خیلی‌ها این سوال ایجاد شود که آیا این دانه‌های پرچرب خوشمزه، بر افزایش کلسترول خون تاثیر منفی می‌گذارند؟ آجیل‌ها را باید دوست سلامتی بدانیم، یا دشمن قلب؟ این موضوعی است که قصد داریم به طور مفصل در این مطلب مورد بررسی قرار دهیم.

آجیل و کلسترول

آجیل و تاثیر آن بر کلسترول

آجیل‌ها (بادام درختی، گردو، فندق، پسته، بادام هندی و…)، با وجود اینکه پرچرب هستند، بیشتر چربی‌شان از نوع غیراشباع مفید است، و اتفاقا می‌توانند تاثیر مثبتی بر کلسترول خون داشته‌باشند. آجیل‌ها، خصوصا وقتی با میوه خشک همراه شوند، می‌توانند نیاز کامل بدن به ویتامین‌ها، چربی و مواد معدنی را تامین کرده، و انرژی بدن را افزایش دهند. خوشبختانه، هم خرید آجیل، و هم میوه خشک، به صورت آنلاین از اسنپ فود قابل سفارش است، و شما به راحتی می‌توانید این خوشمزه‌های پرخاصیت را درب منزل تحویل بگیرید. به طور خلاصه، تاثیری که آجیل بر کلسترول خون دارد، به شرح زیر است:

کاهش LDL (کلسترول بد)

ترکیب چربی آجیل‌ها از نوع غیراشباع مفید است، و فیبر و ترکیبات گیاهی فعالی دارند که به پاکسازی چربی اضافی از خون، کمک می‌کند. این ترکیبات گیاهی شبیه به کلسترول، جلوی جذب کلسترول بد در روده را می‌گیرند. مثلاً سفارش بادام درختی از اسنپ فود و مصرف آن مقداری از کلسترول و اسیدهای چرب را در روده جذب کرده، و از بدن دفع می‌کند.

افزایش HDL (کلسترول خوب)

ترکیبات و مواد مغذی داخل آجیل‌ها (خصوصا آجیل چهارمغز)، متابولیسم چربی‌ها و انتقال کلسترول در بدن را بهبود می‌بخشند، و فعالیت آنزیم‌هایی را که به تولید HDL کمک می‌کنند، تقویت خواهند کرد. بنابراین، مصرف منظم و متعادل آجیل، باعث بالا رفتن کلسترول خوب در خون می‌شود.

کنترل تری‌گلیسیرید

بعضی از آجیل‌ها (مثل گردو) دارای اسیدهای چرب امگا-3 هستند و می‌توانند تری‌گلیسیرید را پایین بیاورند. فیبر موجود در آجیل، سرعت جذب قند و چربی از روده را کم می‌کند، و این موضوع باعث کاهش ترشح انسولین و ساخت تری‌گلیسیرید می‌شود.

آجیل، دوست سلامتی یا دشمن قلب؟

آجیل، بدون شک دوست سلامتی و قلب است؛ البته به شرطی که به اندازه و به شکل سالم مصرف شود. مصرف آجیل، به دلایل زیر برای قلب بسیار مفید است:

چربی‌های سالم در آجیل چهارمغز

همانطور که در بالا هم گفته شد، بیشتر چربی‌های موجود در آجیل، خصوصا آجیل چهارمغز، از نوع غیراشباع و مفید هستند که باعث کاهش کلسترول بد، و افزایش کلسترول خوب در خون می‌شوند.

کاهش التهاب و حفاظت از رگ‌ها

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در آجیل‌ها (مثل ویتامین E و پلی‌فنول‌ها) از آسیب به دیواره رگ‌ها و عروق، جلوگیری می‌کنند.

بهبود گردش خون

آجیل‌ها سرشار از منیزیم و پتاسیم هستند که به تنظیم فشار خون و آرامش عضلات رگ‌ها کمک می‌کنند.

کاهش خطر سکته و بیماری‌های قلبی

براساس تحقیقات علمی، مصرف 30 گرم آجیل خام یا آجیل بوداده ملایم، 4 تا 5 روز در هفته، می‌تواند خطر سکته و بیماری‌های قلبی را تا 30% کاهش دهد.

چه زمانی آجیل می‌تواند برای سلامتی مضر باشد؟

آجیل، با اینکه یک خوراکی بسیار مفید و مغذی است، در بعضی شرایط ممکن است برای سلامتی مضر باشد. درواقع آجیل به خودی خود مضر نیست؛ بلکه روش مصرف، مقدار مصرف و شرایط سلامتی فرد است که می‌تواند مشکل‌ساز شود. در ادامه، این موارد را بررسی می‌کنیم:

مصرف بیش از حد آجیل

آجیل بسیار پرکالری است. به طوری که هر مشت کوچک آن، حدود 150 تا 200 کالری خواهد بود. زیاده‌روی در خوردن آجیل، می‌تواند باعث افزایش وزن و چربی شکمی شود.

آجیل شور یا طعم‌دار صنعتی

نمک زیاد در آجیل شور، باعث بالا رفتن فشار خون و آسیب به قلب و کلیه‌ها می‌شود. طعم‌دهنده‌های صنعتی نیز، ارزش غذایی آجیل را کم می‌کنند، و ضرر آن را افزایش می‌دهند.

آلرژی به آجیل

بعضی افراد به بادام زمینی، فندق، بادام درختی یا گردو حساسیت شدید دارند. به طوری که حتی خوردن مقدار کمی آجیل، می‌تواند باعث واکنش آلرژیک خطرناک شود.

مشکلات گوارشی

در بعضی افراد، فیبر زیاد یا چربی بالای آجیل، ممکن است باعث نفخ یا ناراحتی معده شود؛ به خصوص اگر در خوردن آن زیاده‌روی کنند.

مشکلات کلیوی

آجیل‌ها، پتاسیم و فسفر بالایی دارند، و در بیماران کلیوی پیشرفته، مصرف زیاد آجیل می‌تواند مشکل‌ساز شود.

آجیل‌ و تاثیر آن بر انرژی بدن

آجیل‌ها، ترکیب کاملی از پروتئین، فیبر، ویتامین‌ها، چربی و مواد معدنی را در حجم کم به بدن می‌رسانند. این ترکیب، یک انرژی سریع اما پایدار به بدن می‌دهد. دلایل اصلی انرژی‌زا بودن آجیل در زیر آمده‌است:

چربی‌های سالم در آجیل خام

هر گرم چربی، حدود 9 کالری دارد و آجیل، منبع غنی چربی‌های سالم است که بدن آن را به آرامی می‌سوزاند و انرژی طولانی مدتی را ایجاد می‌کند.

پروتئین و فیبر

پروتئین و فیبر موجود در آجیل، هضم را کندتر می‌کند. این موضوع باعث می‌شود قند خون به صورت ناگهانی بالا و پایین نشود، و انرژی بدن ثابت بماند.

منیزیم و ویتامین‌های B

منیزیم و ویتامین‌های گروه B، نقش مهمی در متابولیسم انرژی دارند. درواقع، به تبدیل غذا به انرژی قابل استفاده برای سلول‌ها کمک می‌کنند.

آجیل شور برای سلامتی بهتر است یا آجیل خام؟

اگر به سلامت بدن و قلب‌تان اهمیت می‌دهید، بهتر است به جای آجیل شور، از آجیل خام استفاده کنید. زیرا آجیل شور، دارای نمک و افزودنی‌هایی است، که هم ممکن است فشار خون را بالا ببرند، و هم به قلب و کلیه‌ها فشار بیاورند. اما آجیل خام، چون نمک و افزودنی ندارد، اثرات مثبتش روی کلسترول، قلب، مغز و انرژی بدن، حفظ خواهد شد.

اگر طعم آجیل خام را دوست ندارید، می‌توانید از آجیل بوداده ملایم و بدون نمک استفاده کنید. اسنپ فود، این امکان را برای شما فراهم کرده، تا آجیل مورد نظر خود را به صورت آنلاین و در انواع مختلف شور، خام، بوداده ملایم و آجیل چهارمغز، از آجیل‌فروشی‌های معتبری مانند بارجیل، تواضع، برادران حسینی و آجیل رویال، تهیه کنید. با اسنپ فود، دیگر نگران بسته‌بندی، قیمت و تازگی محصول نباشید!

نتیجه‌گیری

آجیل‌ها با توجه به مواد مغذی و چربی‌های سالمی که دارند، دوست سلامتی و قلب هستند و حتی می‌توانند کلسترول بد خون را کاهش دهند. اما اگر در خوردن آن‌ها زیاده‌روی شود یا شرایط خاص بدنی وجود داشته‌باشد، می‌توانند به جای مفید بودن، به بدن آسیب بزنند. به طور کلی، خوردن روزانه یک مشت آجیل شامل پسته، فندق، بادام هندی، بادام درختی، گردو و… به صورت خام یا بوداده بدون نمک، می‌تواند به سلامت بدن و قلب کمک کند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *