ساعت 24 – بیش از ۱۱۱ سازمان امدادرسانی در آستانهٔ سفر نمایندهٔ ویژهٔ آمریکا در امور خاورمیانه به اروپا برای مذاکره در مورد آتش‌بس احتمالی و ایجاد یک کریدور امدادی در غزه هشدار دادند که «قحطی وسیع» در این باریکه در حال گسترش است.

این گروه‌ها خواستار برقراری آتش‌بس فوری، بازگشایی تمام گذرگاه‌های زمینی و جریان آزاد کمک‌ها از طریق سازوکارهای تحت رهبری سازمان ملل شدند.

اسرائیل با فشارهای فزایندهٔ بین‌المللی به دلیل وضعیت فاجعه‌بار انسانی در سرزمین‌های فلسطینی روبرو است، جایی که بیش از دو میلیون نفر پس از ۲۱ ماه درگیری در نوار غزه، با کمبود شدید مواد غذایی و سایر مایحتاج ضروری مواجه هستند.

سازمان ملل متحد روز سه‌شنبه اعلام کرد که نیروهای اسرائیلی از زمان آغاز عملیات «بنیاد بشردوستانه غزه» تحت حمایت ایالات متحده و اسرائیل در اواخر ماه مه، بیش از ۱۰۰۰ فلسطینی را که سعی در دریافت کمک‌های غذایی داشتند، کشته‌اند.
بیش از ۱۵۰ نفر دیگر نیز در تیراندازی‌های روز یکشنبه زخمی شدند که حال برخی از آن‌ها وخیم گزارش شده است
بیشتر در این باره:
ارتش اسرائیل در یکی از مرگبارترین حوادث غزه دست‌کم «۹۲ نفر» را در صف غذا کشت

سازمان‌های بشردوستانه بین‌المللی در بیانیهٔ خود اعلام کردند که انبارهایی با هزاران تُن تدارکات، درست در بیرون از نوار غزه و حتی در داخل آن، دست‌نخورده باقی‌مانده‌اند، زیرا اجازه دسترسی یا تحویل کالاها داده نمی‌شود.

به گفتهٔ آن‌ها، «فلسطینی‌ها در چرخه‌ای از امید و ناامیدی گرفتار آمده‌اند و منتظر کمک و آتش‌بس هستند، اما ناگهان با شرایط بدتری از خواب بیدار می‌شوند».

این سازمان‌ها افزودند: «این فقط عذاب جسمی نیست، بلکه عذاب روحی است. بقا مانند یک سراب دوردست است».

آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد، روز سه‌شنبه گفت که «وحشت» پیش روی فلسطینیان غزه به خاطر حملات نظامی اسرائیل در سال‌های اخیر بی‌سابقه بوده است.

رئیس بزرگترین بیمارستان غزه روز سه‌شنبه گفت که ۲۱ کودک در سه روز گذشته به دلیل سوءتغذیه و گرسنگی در قلمرو فلسطینی‌ها جان خود را از دست داده‌اند.

ایالات متحده اعلام کرد که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه این کشور، قرار است برای گفت‌وگو درباره غزه به اروپا سفر کند و ممکن است پس از آن به خاورمیانه برود.

 تامی بروس، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا، به خبرنگاران گفت: «ویتکاف با این امید قوی خواهد رفت که ما یک آتش‌بس دیگر و همچنین یک کریدور بشردوستانه برای جریان کمک‌ها، که در واقع هر دو طرف با آن موافقت کرده‌اند، خواهیم داشت».

اسرائیل می‌گوید کمک‌های بشردوستانه اجازه ورود به غزه را دارد و حماس را به سوءاستفاده از رنج غیرنظامیان، از جمله با دزدیدن کمک‌های غذایی برای فروش به قیمت‌های گزاف یا تیراندازی به کسانی که منتظر کمک هستند، متهم می‌کند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *