به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر، همزمان با آغاز مراسم عزاداری محرم، وزارت بهداشت در راستای صیانت از سلامت عمومی، طرح گسترده‌ای برای نظارت بر بهداشت محیط، سلامت نذورات و کیفیت مواد غذایی توزیع‌شده در موکب‌ها و هیئت‌های مذهبی اجرا کرد.

محسن فرهادی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت، در گفت‌وگویی اعلام کرد: «در این طرح، نظارت ویژه‌ای بر نوع روغن‌های مصرفی در پخت‌وپز موکب‌ها انجام شد. با استفاده از تجهیزات پرتابل و آزمون‌های میدانی، شاخص‌هایی چون ترکیبات قطبی کل (TPM)، میزان ترانس و تبادل یونی روغن‌ها بررسی شدند.»

او افزود: «در هر موردی که نتایج آزمایش‌ها از محدوده مجاز فراتر رفته باشد، بلافاصله دستور توقف مصرف روغن و خروج آن از چرخه پخت صادر شده است.»

هدف: تضمین سلامت عزاداران

فرهادی با تأکید بر اهمیت این نظارت‌ها گفت: «مصرف روغن‌های چندبار مصرف یا فاقد استاندارد، می‌تواند منجر به بیماری‌های گوارشی، کبدی و قلبی شود. به همین دلیل، سلامت نذورات یکی از محورهای مهم نظارت ما در ایام محرم است.»

وی خاطرنشان کرد: «همچنین بازرسی از آب‌های آشامیدنی، میزان کلر باقی‌مانده، و سایر مواد خوراکی نذری نیز در دستور کار قرار داشت تا هیچ خللی در سلامت سوگواران وارد نشود.»

اقدامات وزارت بهداشت در محرم ۱۴۴۷، با محوریت سلامت‌محوری و آموزش هیئت‌ها و خادمان موکب‌ها، گامی مهم برای ارتقای بهداشت عمومی در مراسم مذهبی محسوب می‌شود.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *