به گزارش سلامت نیوز به نقل از ایران، قوانین بین‌المللی برای رژیم صهیونیستی بی‌معناست. در ۱۲ روز تهاجم به مناطق غیرنظامی سه بیمارستان پایتخت نیز هدف این حملات قرار گرفت. با این اوصاف درمان مردم ذره‎ای مختل نشد، به طوری که در شهرری طی یک روز ۸۰ مصدوم به یکی از بیمارستان‌های جنوب تهران منتقل شدند که ۶۰ نفر از آنان پس از دریافت خدمات اولیه، به‌سرعت ظرف دو الی سه ساعت مرخص می‎شوند. همین نکته کوچک نشان‌دهنده عملکرد درخشان نظام درمانی کشور است. در همین راستا رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در نشستی خبری به شرح ۱۲ روز سخت کادر درمان و تخریب بیمارستان‌های حضرت فاطمه زهرا(س)، شهید مطهری و یکی از مراکز درمانی در رباط کریم که مورد حمله رژیم صهیونیستی قرار گرفته بودند، پرداخت.

دکتر نادر توکلی با اشاره به تشکیل کمیته بحران در دانشگاه گفت: «‌بعد از حملات وحشیانه رژیم صهیونیستی بلافاصله کمیته بحران را تشکیل دادیم. پنج جلسه برگزار شد تا خدمات به مجروحان و مردم بدون وقفه ارائه شود. به همین دلیل از همان ساعات اولیه به همه بیمارستان‎های تحت پوشش آماده‌باش دادیم. در این بازه زمانی، حدود 705مجروح را پذیرش کردیم که در حال حاضر 20 مجروح هنوز بستری هستند. البته ما تجربه اقدامات ضربتی در بحران‎ها را داشتیم و پذیرش این تعداد برای ما پیچیده نبود. در همه بیمارستان‌هایی که پذیرای مجروحان حملات رژیم جعلی صهیونیستی بودند، تیم‌های تروما را با حضور متخصصین طب اورژانس، جراحی، ارتوپدی، جراحی مغز و اعصاب و بیهوشی ایجاد کردیم تا بتوانیم شرایط را بهتر مدیریت کنیم، اما متأسفانه 33 نفر از مجروحانی که به مراکز ما منتقل شدند به علت شدت جراحات به درجه رفیع شهادت نائل شدند.»
دکتر توکلی با اشاره به اینکه 10 مرکز درمانی به طور مستقیم به عنوان مراکز جنرال برای پذیرش مصدومان در نظر گرفته شدند، توضیح داد: «سایر مراکز درمانی و بیمارستان‎های ما در آماده‌باش به سر می‌بردند به طوری که در بحران اخیر، مراکز درمانی موجود در شهرستان‌ها، مجروحان را خودشان مداوا می‎کردند و آنها را به تهران نمی‎دادند.»

حمله به سه بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی

به گفته او، سه بیمارستان‎ زیر مجموعه دانشگاه به صورت غیرمستقیم مورد حمله قرار گرفتند؛ بیمارستان حضرت فاطمه در یوسف‌آباد، دیوار بیمارستان توسط راکت هدف قرار گرفت که خوشبختانه عمل نکرد. همچنین یک بیمارستان در رباط‌ کریم و بیمارستان سوانح سوختگی مطهری نیز آسیب دیدند که مجبور به تخلیه بخش‌هایی از بیمارستان شهید مطهری و انتقال بیماران به مراکز دیگر شدند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران درباره آماده‌باش مراکز درمانی برای بحران‎های احتمالی، گفت: «با وجود اینکه همواره در بحران‌ها باید تداوم فعالیت‌های مرسوم حفظ شود اما در این 12 روز فقط اعمال جراحی الکتیو که جنبه اورژانسی نداشت، لغو شد. مردم هم در این ایام برای انجام این عمل‎ها اقدام نکردند. به همین دلیل حدود 60 تا 70 درصد از ظرفیت بیمارستان‎ها خالی شد و همین موضوع باعث شد تمرکز را بر بخش‌های بحرانی بگذاریم. با توجه به اینکه هنوز شرایط به ثبات نرسیده است، بیمارستان‌ها همچنان آماده هستند و برنامه فعالیت‎های بحران را ادامه می‌دهند. آنچه در بیمارستان اهمیت دارد، فعال بودن تصویربرداری و اتاق عمل است که معیارهای مهمی است و باید در زمان بحران‌ها در بیمارستان‌ها رعایت شوند.»

دکتر توکلی در مورد چابکی نظام درمان در پذیرش، بستری و درمان مجروحان در شرایط بحران گفت: «در بمباران اخیر شهرری، 80 مصدوم به یکی از بیمارستان‌های جنوب تهران منتقل شدند که 60 نفر از آنان پس از دریافت خدمات اولیه، به‌سرعت ظرف دو الی سه ساعت مرخص شدند. این موضوع نشان‌دهنده عملکرد خوب نظام درمانی است؛ عاملی که در مدیریت سلامت، نقش بسزایی ایفا می‌کند و سبب ارتقای آمادگی بیمارستان‌ها برای پذیرش بیماران در شرایط اضطراری می‌شود.»

دپوی دارو، غذای خشک و تأمین برق برای شرایط بحران

دپوی سه ماهه اقلام حیاتی از جمله داروها بخشی از برنامه‎های دانشگاه در شرایط بحرانی است. دکتر توکلی با اشاره به این موضوع توضیح داد: «دپوی غذای خشک و تأمین برق مراکز درمانی در شرایط اضطراری از دیگر برنامه‎های دانشگاه در شرایط بحرانی و جنگی است و تمهیدات لازم برایشان اندیشیده شده است. مردم نگران نباشند 21 بیمارستان تحت پوشش این دانشگاه آماده ارائه خدمت به هموطنان در هر شرایطی هستند.»
او با اشاره به ایجاد بانک اطلاعاتی از نیروهای انسانی از اعلام آمادگی 600 نفر از همکاران برای حضور در مراکز درمانی گفت: «بحران جنگ تفاوت‌های قابل‌توجهی با شیوع بیماری‌های واگیر مانند کرونا دارد؛ از جمله اینکه در چنین شرایطی، امنیت جانی افراد ممکن است به خطر بیفتد و همین موضوع باعث ترک کار نیروها می‎شود. برخی از افراد در ابتدای جنگ، ترک کار کردند اما تعدادشان بسیار محدود بود. به همین دلیل خللی در ارائه خدمات درمانی به مردم ایجاد نکرد. به غیر از این در شرایط بحرانی می‎توانیم از ظرفیت دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی ایران بهره‎مند شویم که در مدت 12 روز جنگ 600 نفر اعلام آمادگی کردند، اما خوشبختانه نیاز به جذب نیروی کمکی ایجاد نشد.»
رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به تحصیل حدود 1500 دانشجوی بین‌المللی در این دانشگاه، گفت: «با آغاز تجاوزات، ترتیبی اتخاذ کردیم تا افرادی که می‎خواهند، بتوانند به کشورشان برگردند.»

انتشار هفت بسته سلامت روان در شرایط بحران

رئیس دانشگاه علوم پزشکی  درباره اقدامات دانشگاه برای تاب‌آوری و سلامت روان مردم در شرایط بحرانی گفت: «تأثیرات روانشناختی و حفظ سلامت روان در دوران بحران و جنگ از موارد مهم محسوب می‎شود. به همین دلیل از همان روزهای اولیه تجاوز رژیم صهیونیستی به خاک کشور و حملات و بمباران‎های انجام شده، 7 بسته سلامت روان را طراحی و دستورالعمل‎های آن را نوشتیم. همچنین کارگروه سلامت روان را تشکیل دادیم تا تولیدات این هفت بسته به شکل انیمیشن، اینفوگرافی و بروشور روی کانال‎های دانشگاه قرار گرفت.»

دکتر توکلی با اشاره به طراحی سامانه‎ای برای ارزیابی روانی مردم توضیح داد: «در نظر داریم سامانه مجازی را ایجاد کنیم تا مردم در زمان بحران به صورت آنلاین وضعیت‎شان را ارزیابی کنند. به این شکل که پرسشنامه‎ای را پاسخ می‎دهند تا وضعیت روان‎شان مورد بررسی قرار بگیرد. درپایان به افراد گفته می‎شود، در شرایط حاد قرار دارند یا عادی و اینکه آیا نیازی هست به مشاور و پزشک مراجعه کنند و تحت مداوا قرار بگیرند یا نه. این ارزیابی مجازی می‎تواند به افرادی که احساس می‎کنند در تروماها دچار مشکل روحی و روانی هستند، کمک شایانی کند.»

 
دانشگاه علوم پزشکی ایران، برترین دانشگاه کشور

دانشگاه علوم پزشکی ایران در تازه‌ترین رتبه‌بندی جهانی تایمز 2025موفق شد با کسب رتبه 301-400 جهانی، عنوان برترین دانشگاه کشور در حوزه دستیابی به اهداف توسعه پایدار سازمان ملل را از آن خود کند. دکتر توکلی در این‎باره توضیح داد: «موفق شدیم با ارتقای رتبه‌بندی تأثیر تایمز (Times Impact Rankings 2025)، رتبه دانشگاه را از 600-401 به بازه 400-301، به برترین دانشگاه کشور تبدیل کنیم. امسال با تکیه بر اقدامات مؤثر در سطح جامعه و اجرای برنامه‌های هدفمند در حوزه آموزش، پژوهش و سلامت، توانستیم در چهار حوزه‌ سلامت، آموزش، کاهش نابرابری و دسترسی به خدمات سلامت و مشارکت در تحقق اهداف توسعه پایدار سازمان ملل به رتبه‌های درخشانی در سطح بین‌المللی دست یابیم که از جمله این موفقیت‌ها، کسب رتبه 48 جهانی در شاخص سلامت جامعه است.»

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *