ساعت 24 – مذاکرات میان مقامات ایالات متحده و چین دربارهٔ تعرفهها روز شنبه ۱۰ مه (۲۰ اردیبهشت) در ژنو آغاز شد؛ گفتوگوهایی که در بحبوحهٔ تنشهای تجاری فزاینده و در حالی انجام میشود که اقتصاد جهانی به دنبال نشانههایی از آرامش و ثبات است.
در این روز اسکات بسنت، وزیر خزانهداری آمریکا، به همراه جمیسون گریر، نمایندهٔ تجاری دولت ترامپ، با هیاتی از چین به رهبری معاون نخستوزیر هه لیفنگ دیدار کردند تا دربارهٔ تعرفههای سنگینی که اخیراً از سوی هر دو کشور اعمال شده گفتوگو کنند.
در هفتههای گذشته، آمریکا تعرفههای واردات بسیاری از کالاهای چینی را تا ۱۴۵ درصد افزایش داده است؛ اقدامی که چین در واکنش به آن، تعرفههایی تا سقف ۱۲۵ درصد بر واردات کالاهای آمریکایی اعمال کرده. این اقدامات تنشآلود باعث اختلال قابلتوجهی در جریان تجاری میان دو کشور شده است، بهویژه آنکه تجارت دوجانبهٔ آنها در سال گذشته ارزشی بالغ بر ۶۶۰ میلیارد دلار داشته است.
با اینکه انتظار نمیرود این مذاکرات به توافقی بزرگ منجر شود، کارشناسان اقتصادی امیدوارند حتی کاهش جزئی در تعرفهها بتواند نشانهای از پیشرفت و عزم طرفین برای کاهش تنشها باشد.
پیشتر، آمریکا و چین در سال ۲۰۲۰ توافقنامهای موسوم به «فاز اول» امضا کرده بودند که هدف آن رسیدگی به مسائلی چون انتقال اجباری فناوری، حقوق مالکیت فکری و قاچاق مواد مخدر بود، اما این توافق به دلیل شیوع کرونا به سرانجام نرسید.
گفتوگوهای فعلی در حالی از سر گرفته میشود که بازارهای مالی، شرکتها و دولتها در سراسر جهان با نگرانی وضعیت را دنبال میکنند.
بسنت و گریر در جریان سفر خود به ژنو همچنین با رئیسجمهور سوئیس، کارین کلر سوتر دیدار کردند. سوئیس که یکی از قطبهای صادراتی اروپاست، از تاثیر منفی تعرفههای جدید آمریکا بر بازارهای جهانی و اقتصاد خود ابراز نگرانی کرده است، بهویژه آنکه قرار است تعرفههای واردات کالاهای اروپایی از ۱۰ به ۳۱ درصد افزایش یابد. چنین وضعیتی باعث شده مذاکرات ژنو بیش از گذشته مورد توجه ناظران بینالمللی قرار گیرد.
جنگ تعرفهها میان واشنگتن و پکن؛ هواپیمای بوئینگ ۷۳۷ مکس از چین به آمریکا بازگشت
جنگ تعرفهها؛ ترامپ از زمان بازگشت به کاخ سفید تاکنون با رئیس کمیسیون اروپا صحبت نکرده است
source