دانشکده‌ی پزشکی البرز به حمایت خیرین محترم کشور و با دیدگاه دانشکده‌ای پیشرو در حوزه‌ی پزشکی مورد طراحی قرار گرفت و در سایت پردیس دانشگاهی البرز اجرا گردید. ساختمان فوق با زیر بنای 22000 مترمربع شامل 6 طبقه و سه بلوک یکی از بزرگترین دانشکده‌های حال حاضر ایران است.

به گزارش هنر معماری، برخورداری از استاندارد‌های بالای دانشکده‌های پزشکی این پروژه را به عنوان دانشکده‌ای پیشرو در کشور مطرح خواهد کرد. برگزاری جلسات منظم و مداوم با کاربران آینده دانشکده از جمله اساتید، دانشجویان و رؤسای دانشگاه باعث ایجاد دانشکده‌ای با بالاترین بهروری برای کاربران آینده این پروژه شده است.

 این پروژه حول نیازهای دانشجویان و اساتید مورد طراحی قرار گرفته به طوری که فضاهای وسیعی جهت مکث، ارتباط و تعامل میان دانشجویان و اساتید در نظر گرفته شده است. شفافیت در تمامی فضاهای طراحی شده از جمله در آزمایشگاه‌ها، لابی‌ها و اتاق‌های تحقیقات دانشجویان کمک به پویایی دو چندان کاربران کرده است.

طراحی دیتیل‌های خاص سقف لابی‌ها و راهروها و کلاس‌های آمفی تئاتری و همچنین لوورهای نما کمک شایانی به بهینه‌سازی هزینه‌های اجرایی کرده و امکان استفاده از مرغوب‌ترین مصالح بازار را فراهم کرده است.

دانشکده‌ی پزشکی البرز با توجه به برنامه‌ی 10 ساله‌ی این مجموعه به منظور تامین ظرفیت 1700 نفری مورد طراحی قرار گرفته است. در این پروژه یکی از خواسته‌های کارفرما تامین 9 حوزه‌ی آموزشی مستقل و کلاس‌هایی با ظرفیت جمعا 1300 نفر بوده است.

ایده‌ی اصلی پروژه به واسطه‌ی اهمیت سیرکولاسیون حرکت و دسترسی به فضاهای متعدد بر اساس ارتباطات عمودی و قرارگیری آن‌ها به عنوان مفاصل ساختمان شکل گرفت و دارای 3 باکس ارتباط عمودی و 3 بلوک مجزا طراحی گردید. بلوک اصلی شامل کلاس‌های درس، آمفی تئاتر، کتابخانه و لابی‌های مرکزی است که به عنوان قلب ساختمان 2 بال دیگر پروژه را به یک دیگر متصل می‌کند. پاسخگوی این جریان جمعیت پلکان مرکزی است.

پلکان مرکزی شامل دو دستگاه پله و در جداره‌ی ساختمان قرار گرفته تا علاوه بر دسترسی آسان از هر 3 بلوک نشانگر پویایی ساختمان از نمای غربی باشد. بال‌های کناری هر یک با مفصلی که شامل 2 آسانسور و یک پله‌ی فرار است به بلوک مرکزی متصل شده و در هر طبقه یک گروه آموزشی پزشکی را در خود جای داده است.

در ابتدای هر گروه 2 رختکن به عنوان یک جداکننده در نظر گرفته شده تا دانشجویان پس از استیریلیزاسیون وارد گروه می‌شوند. هر گروه از 3 بخش کلی شامل اتاق اساتید هیأت علمی، آزمایشگاه‌ها و فضاهای میان آزمایشگاهی طراحی شده است که راهروهایی به صورت لوپ دسترسی به تمامی فضاها را امکان‌پذیر می‌کند.

سایت این پروژه در شمال شهر کرج و در دامنه‌ی رشته کوه البرز قرار دارد که دارای شیب 8 درصدی در طول سایت است. به منظور احترام به بستر پروژه و به حداقل رساندن خاکبرداری تنها یک طبقه از بلوک اصل درون خاک قرار گرفته است که امکان ورودی از دو طبقه متفاوت را برای پروژه فراهم می‌کند. محوطه‌ی پروژه به صورت تراس‌بندی طراحی شده است که با وجود پلکان و رمپ‌های متعدد به هم متصل شده و فضایی یکپارچه و هم خوان با بستر پدید آورده است.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *