مدیر پایگاه میراث جهانی شوش گفت: کاخ اردشیر دوم هخامنشی به عنوان بخشی از محوطه باستانی شوش، پس از ۱۰ سال بازگشایی و آماده میزبانی از گردشگران شد.

علی بویری روز دوشنبه با بیان اینکه کاخ اردشیر در میراث جهانی شوش یادگاری ارزشمندی از شکوه و عظمت معماری ایران باستان است، ادامه داد: محوطه باستانی کاخ اردشیر دوم هخامنشی در شوش ساماندهی و آماده میزبانی از گردشگران و علاقه‌مندان به تاریخ و فرهنگ ایران شد.

وی ادامه داد: اقدام های گسترده برای حفاظت، ساماندهی و مرمت این اثر تاریخی ارزشمند از جمله ساماندهی و اصلاح مسیر گردشگری، نصب تابلو راهنما و معرفی اثر، مرمت و حفاظت بقایای سازه‌های معماری در محوطه کاخ اردشیر هخامنشی در سال های اخیر انجام شده است.

مدیر پایگاه جهانی شوش عنوان کرد: کاخ اردشیر در ساحل رودخانه شاوور و در غرب کاخ آپادانا قرار دارد که توسط اردشیر دوم هخامنشی بنا شده و به دلیل مجاورت با رودخانه شاوور به کاخ شاوور نیز معروف است.

وی گفت: این کاخ دارای تالار ستونداری به اندازه ۳۷ در ۳۴ متر با ۶۴ ستون در هشت ردیف و تأسیسات جانبی است. پایه ستون ها از سنگ بوده و دیواره‌ها همچون کاخ آپادانا از خشت است.

 

اواخر آذر ماه ۱۴۰۲ فصل جدید ساماندهی، حفاظت و مرمت محوطه میراث‌ جهانی شوش در محدوده کاخ اردشیر هخامنشی در شهرستان شوش آغاز شد.

کاخ اردشیر در سال ۱۳۴۷ خورشیدی در سمت غربی رودخانه شاوور کشف شد که به سبب همجواری با این رودخانه به همین نام نیز مشهور است. این کاخ در شمار مهمترین آثار معماری ایران باستان در دوره هخامنشیان به شمار می‌آید.

کاخ اردشیر دوم هخامنشی بخشی از محوطه باستانی شوش است که در فهرست میراث‌جهانی یونسکو به ثبت رسیده است.

شهر باستانی شوش از مراکز تمدن قدیم، از معروفترین شهرهای دنیا، پایتخت چند هزارساله تمدن عیلام و همچنین پایتخت زمستانی امپراتوری هخامنشی بوده است. شوش که در شمال خوزستان قرار دارد به دلیل موقعیت خاص جغرافیایی و آثار ارزشمند و منحصر به فرد تاریخی و مذهبی نظیر حرم دانیال نبی(ع)، آرامگاه دعبل خزاعی شاعر شهیر اهل بیت (ع)، آپادانا، آکروپل، شهر شاهی، شهر پیشه وران، کاخ اردشیر دوم، محوطه باستانی و اثر جهانی چغازنبیل در هفت تپه از مقصدهای مهم گردشگری ایران به شمار می‌رود.

کاخ شاوور (کاخ اردشیر) متعلق به دوره اردشیر دوم هخامنشی است که از آن چندین پایه ستون و دیوارهای خشتی به جای مانده است که شباهت بسیاری به تخت جمشید دارد.

پرونده ثبت جهانی محوطه باستانی شوش، تیرماه ۱۳۹۴ در نشست یونسکو در شهر بن آلمان بررسی و در نهایت به ثبت جهانی رسید.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *