آژانس جاسوسی کره جنوبی برنامه هوش مصنوعی چین (دیپ‌سیک) را به جمع‌آوری «بیش از حد» اطلاعات شخصی و استفاده از تمام داده‌های ورودی برای آموزش خود متهم کرده و پاسخ‌های این برنامه به سوالات مربوط به مسائل غرور ملی را زیر سوال برده است.

به گزارش شفقنا، سرویس اطلاعات ملی کره جنوبی اعلام کرد که هفته گذشته اطلاعیه رسمی به سازمان‌های دولتی ارسال کرده و از آنها خواسته است اقدامات احتیاطی امنیتی را در مورد این برنامه هوش مصنوعی انجام دهند.

 

این سازمان در بیانیه‌ای که روز یکشنبه منتشر شده، مدعی شده: «برخلاف سایر سرویس‌های مولد هوش مصنوعی، تأیید شده است که سوابق چت قابل انتقال هستند، زیرا دارای عملکردی برای جمع‌آوری الگو‌های ورودی صفحه کلید است که می‌تواند افراد را شناسایی کند و با سرور‌های شرکت‌های چینی مانند volceapplog.com ارتباط برقرار کند».

برخی از وزارتخانه‌های دولتی در کره جنوبی، با استناد به نگرانی‌های امنیتی، دسترسی به این برنامه را مسدود کرده‌اند و به استرالیا و تایوان در هشدار یا اعمال محدودیت در مورد دیپ سیک پیوسته‌اند.

سازمان اطلاعات ملی کره جنوبی همچنین مدعی شده، دیپ سیک به تبلیغ‌کنندگان دسترسی نامحدود به داده‌های کاربر می‌دهد و داده‌های کاربران کره جنوبی را در سرور‌های چینی ذخیره می‌کند. این آژانس افزود که طبق قوانین چین، دولت پکن در صورت درخواست می‌تواند به چنین اطلاعاتی دسترسی داشته باشد.

این آژانس خاطرنشان کرد که دیپ سیک به سوالات بالقوه حساس به زبان‌های مختلف، پاسخ‌های متفاوتی ارائه می‌دهد.

این سازمان به عنوان مثال از سوالی در مورد منشأ کیمچی (یک غذای تند و تخمیر شده که یک غذای اصلی در کره جنوبی است) نام برد که وقتی این سوال به زبان کره‌ای پرسیده شد، دیپ سیک گفت که کیمچی یک غذای کره‌ای است.

این آژانس گفت که وقتی همین سوال به زبان چینی پرسیده شد، دیپ سیک گفته که این غذا از چین سرچشمه گرفته است. رویترز میگوید که این ادعا را راستی آزمایی و تایید کرده است.

منشأ کیمچی در سال‌های اخیر گاهی اوقات باعث اختلاف بین کاربران کره جنوبی و چینی در رسانه‌های اجتماعی شده است.

براساس این گزارش، طبق تجربه کاربران، دیپ سیک همچنین به سوالات سیاسی پاسخ‌های سانسور شده میدهد و یا خواستار تغییر موضوع بحث شده و میگوید «بیایید در مورد چیز دیگری صحبت کنیم.»

انتقادات به رویه‌های دیپ سیک درحالیست که کارشناسان تکنولوژی میگویند که دیپ سیک شاید درباره سوالات سیاسی کمی پیچیده عمل کند، اما در سایر زمینه‌های تخصصی از مدل‌های آمریکایی بهتر عمل می‌کند و کارایی خود را اثبات کرده است.

برخی دیگر از منتقدان نیز معتقدند که غرب به دنبال تضعیف نسخه چینی هوش مصنوعی به بهانه‌هایی مثل نقض حریم خصوصی است.

رویترز در ادامه افزود، دیپ سیک به درخواست ایمیلی ما برای اظهار نظر پاسخ نداد. اما سخنگوی وزارت امور خارجه چین در پاسخ به سوالی درباره اقدامات ادارات دولتی کره جنوبی برای مسدود کردن دیپ سیک گفت که دولت چین اهمیت زیادی برای حریم خصوصی و امنیت داده‌ها قائل است و طبق قانون از آن محافظت می‌کند.

این سخنگو همچنین گفته که پکن هرگز از هیچ شرکت یا فردی نخواهد خواست که داده‌ها را برخلاف قوانین جمع‌آوری یا ذخیره کند.

انتقادات غربی‌ها و متحدانش از دیپ سیک پس از استقبال گسترده و شوک ناشی از ظهور دیپ سیک به نرم افزار‌های آمریکایی هوش مصنوعی روز به روز درحال افزایش است. بسیاری از کشور‌ها به بهانه مقابله با حریم خصوصی در حال مسدود کردن دیپ سیک هستند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *