معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه گفت: برای حوزه منابع انسانی این تکلیف ایجاد شده که از بستر دانشگاه نخبهگزینی کنیم، دنبال تغییر در روشهای جذب هستیم به این معنی که علاوه بر جذبهای عمومی و آزمونها، جذبهای اختصاصی برای برجستگان دانشگاهی داشته باشیم.
به گزارش خبرنگار آنا، نشست علمی تخصصی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با حضور جمعی از استادان حقوق، قضات، وکلا، سردفتران، کارشناسان رسمی دادگستری و دانشجویان رشته حقوق در دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد برگزار شد.
حمیدرضا موحدی معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه در این نشست عنوان کرد: حوزه منابع انسانی یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین حوزهها در هر تشکیلاتی از جمله در دستگاه قضائی است و دغدغهها و مسائلی نظیر مشکلات جذب، آموزشهای ضمن خدمت، فرهنگ برخورد یا مشکلات ساختارهای اداری و قضائی که توسط استادان و نخبگان حاضر در جلسه مطرح شد به این حوزه برمیگردد به این معنی که شاید ما تربیت درستی در مجموعه انجام ندادهایم.
وی تأکید کرد: همافزایی و همکاری دو بال قضاوت و وکالت است که فرشته عدالت را به پرواز درمیآورد و یکی از بارزترین جلوههای این هم افزایی را در برگزاری این جلسه با حضور استادان و نخبگان حقوقی استان لرستان میدانیم.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه با بیان اینکه هرچند افتخار شاگردی و تلمذ در دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی واحد خرمآباد را نداشتهام، ادامه داد: نام و آوازه این دانشکده در جامعه حقوقی و قضائی کشور بسیار درخشان است که مهمترین جلوه آن را در دادگستری استان لرستان شاهد هستیم که بیش از ۹۲ درصد از قضات آن بومی و اکثر آنها تحصیلکرده دانشگاه و دستپرورده همین استادان گرانقدر حاضر در جلسه هستند که این آمار در هیچ استانی در کشور در این سطح نیست.
موحدی تبیین کرد که در بحث نخبگی خدا را شاکر هستیم که ظرفیتهای خدادادی فراوانی را نصیب ما کرده و اگر در بهرهوری از این ظرفیت عظیم مشکل داریم به عملکرد خود ما برمیگردد، درغیراینصورت در داشتن هوش و ذکاوت خدای متعال به ما تفضل داشته و در زمینه بهره هوشی جوانان ما در سطوح بالای بینالمللی قرار دارند و همین امر مسئولیت ما در حفظ این نخبگان و استفاده درست و بهجا از ظرفیت نخبگی در کشور را افزایش میدهد.
وی توضیح داد: در قوه قضائیه تلاش شده که از این ظرفیت به درستی استفاده شود و انتظار داریم سایر دستگاهها در دیگر رشتهها از ظرفیت نخبگانی برای اعتلای بیش از پیش کشور استفاده کنند.
معاون منابع انسانی و امور فرهنگی قوه قضائیه تأکید کرد: دانشگاه محل پرورش قوه عاقله است و چنانچه این قوه عاقله در رأس مدیریت کشور قرار گیرد، میتواند بسیاری از مشکلات را رفع کند، بنابراین نقش دانشگاه در این راستا مهم و برجسته است و استادان باید امید را در جوانان دانشجو القاء کنند، چراکه کشور رو به رشد و در حال تکامل است.
موحدی با بیان اینکه افتخار میکنیم که با نهادهای علمی و پژوهشی ازجمله دانشگاهها تفاهمنامههای همکاریهای مشترک داشته باشیم، ادامه داد: برای حوزه منابع انسانی این تکلیف ایجاد شده که از بستر دانشگاه نخبهگزینی کنیم، دراین راستا دنبال تغییر در روشهای جذب هستیم؛ به این معنی که در کنار جذبهای عمومی و آزمونها، جذبهای اختصاصی برای برجستگان دانشگاهی داشته باشیم، چراکه اعتقاد داریم شأن ملت ما این است که قضات آنها از باسوادترین و مسلطترین افراد باشند و در این مسیر نیازمند یاری اساتید دانشگاهها هستیم.
وی، یکی دیگر از شیوههای نوین جذب در قوه قضائیه را نشانگذاری برشمرد و توضیح داد: نشانگذاری به این معنی است که غیر از آنانی که با یک سطح معدل مشخص به قوه قضائیه دعوت میشوند با همکاری حوزه و دانشگاه طرحی را اجرا و از همان ابتدای تحصیل افراد شایسته و با ظرفیت را شناسایی کنیم و اگر یک دانشجوی حقوق در همان ترمهای آغازین نشان داد که صلاحیت و شایستگی ورود به عرصه قضاوت را دارد آرام آرام روی وی کار کنیم و او را به سمت قوه قضائیه سوق دهیم که البته این امر مستلزم همکاری استادان دانشگاهها و حوزههای علمیه است.
معاون منابع انسانی قوه قضائیه تبیین کرد: بنا داریم اجرای طرحهای جدید جذب نظیر نخبهگزینی و نشانگذاری را از استان لرستان که در سالهای گذشته نشان داده که در حوزه حقوق بضاعت کافی را دارد آغاز کنیم.
وی با تبریک اعیاد شعبانیه و دهه مبارک فجر گفت: دهه مبارک فجر تولد یک نظام با تکیه بر ارزشهای والای اسلامی و انسانی بود.
این جلسه با تجلیل از محمدحسین حجاریان از حقوقدانان برجسته کشور و بنیانگذار دانشکده حقوق دانشگاه آزاد اسلامی استان لرستان به پاس یک عمر فعالیت علمی اثرگذار و تربیت چند نسل از جوانان کشور به پایان رسید.
source