به گزارش شرق ؛ تجارت بهطور قابلتوجهی بر سلامت و رفاه عمومی یک جمعیت تأثیر میگذارد و آن را با امید به زندگی مرتبط میکند. دادههای شاخص توسعه انسانی سازمان ملل متحد (UN HDI) امید به زندگی در بدو تولد را در ۲۹ اقتصاد بزرگ به تصویر کشیده است.
این دادهها با مشارکت بنیاد هینریچ Hinrich، سازمان بشردوستانه پیشرو در تجارت جهانی پایدار و مرکز رقابت جهانی IMD بهدست آمده و برای ایجاد هر متریک طول عمر STI، دادههای مربوط به امید به زندگی در بدو تولد از شاخص توسعه انسانی سازمان ملل متحد به یک شاخص عددی تبدیل و امتیازات برای هر اقتصاد با دامنه صفر تا ۱۰۰ بهطور میانگین محاسبه شده است.
در اصل امید به زندگی بالا در بدو تولد به نمره بالا و مطلوب طول عمر STI و امید به زندگی پایین در بدو تولد به نمره پایین و در نتیجه نامطلوب طول عمر STI تبدیل شده است. بر این اساس امید به زندگی در اقتصادهای بزرگ به شرح زیر است:
- ژاپن ۸۴.۸
- هنگکنگ ۸۴.۳
- سنگاپور ۸۴.۱
- کره جنوبی ۸۴
- استرالیا ۸۳.۶
- نیوزلند ۸۳
- کانادا ۸۲.۹
- بریتانیا ۸۲.۲
- تایلند ۷۹.۷
- شیلی ۷۹.۵
- چین ۷۸.۶
- آمریکا ۷۸.۲
- اکوادور ۷۷.۹
- سریلانکا ۷۶.۶
- مالزی ۷۶.۳
- مکزیک ۷۴.۸
- ویتنام ۷۴.۶
- برونئی ۷۴.۶
- بنگلادش ۷۳.۷
- پرو ۷۳.۴
- فیلیپین ۷۲.۲
- روسیه ۷۰.۱
- کامبوج ۶۹.۹
- لائوس ۶۹.۰
- اندونزی ۶۸.۳
- هند ۶۷.۷
- میانمار ۶۷.۳
- پاکستان ۶۶.۴
- پاپوآ گینه نو ۶۶
قدرت تجاری یک کشور میتواند تعیینکننده دسترسی به منابع ضروری از جمله تجهیزات پزشکی، خدمات بهداشتی و درمانی و مواد غذایی مغذی باشد. سیاستهای تجاری همچنین در دسترس بودن زیرساختهای آموزشی را شکل میدهند و میتوانند ایجاد شغل کنند. این دو عواملی حیاتی در بهبود سلامت عمومی و طول عمر هستند.
سیستم مراقبتهای بهداشتی پیشرفته ژاپن، نرخ چاقی پایین، سطح پایین جرم و جنایت و سبک زندگی فعال، همه به امید به زندگی بالا در این کشور کمک کرده است. جای تعجب نیست که این معیار ارتباط نزدیکی با تولید ناخالص داخلی سرانه دارد. کشورهایی با تولید ناخالص داخلی کمتر، امید به زندگی پایینتر و کشورهایی با سرانه تولید ناخالص داخلی بالاتر امید به زندگی بالاتری دارند.
ایالات متحده آمریکا بهعنوان یکی از تنها کشورهای توسعهیافته بدون پوشش همگانی سلامت، تنها کشور نامرتبط به این مجموعه داده است. این کشور دومین سرانه تولید ناخالص داخلی جهان را دارد، اما رتبه طول عمر ۱۲ است.
source