به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری؛ 5قسمت از برنامه جوکر زنانه در یکی از سکوهای شبکه نمایشی پخش شده که در آن نعیمه نظام‌دوست نقش محوری پیدا کرده است. او در 5قسمتی که تاکنون پخش‌شده، 2عنصر مربوط به‌ خودش، یعنی چاقی و مجردبودنش در ‌50سالگی را به‌عنوان ابزاری برای خنده‌گرفتن از دیگران درنظر گرفته و با آن شوخی‌های مکرر می‌کند و بقیه نیز با او در این جریان همراه می‌شوند و حتی پا را فراتر هم می‌گذارند.

او در قسمت سوم یک‌باره به‌صورت جدی درباره تلاش‌هایی که برای لاغرشدن کرده، صحبت می‌کند و می‌گوید که تمام راه‌ها ازجمله ورزش، انواع رژیم‌ها و عمل اسلیو معده را در تمام سال‌های عمرش دنبال کرده ولی بی‌نتیجه بوده است و باز در قسمت بعد رویه شوخی با چاقی ادامه پیدا می‌کند.

استفاده ابزاری از چاقی و مجردبودن در این برنامه، واکنش‌های متعدد و متفاوتی را در شبکه‌های اجتماعی به همراه داشته. برخی آن را ناشی از جنبه بالای نظام‌دوست می‌دانند که می‌تواند با خودش شوخی کند و برخی دیگر در مقابل نقد می‌کنند که چرا با 2ویژگی‌ای که بخشی از جامعه دارند، به چشم یک مشکل و ایراد نگاه می‌شود و با آن شوخی می‌کنند؟

ایران؛ رتبه ششم جهانی در  چاقی

براساس گزارش وزارت بهداشت در اردیبهشت امسال، ایران در رتبه ششم فهرست کشورهای چاق دنیا قرار دارد.همچنین شهلا کاظمی‌پور، جمعیت‌شناس ایرانی می‌گوید: ۵‌میلیون و ۷۷۰‌هزار دختر بالای ۱۵‌سال مجرد در کشور داریم و تجرد قطعی زنان دهه‌50 نزدیک به ۵‌درصد است.

عادی‌سازی‌ تمسخر چاق‌ها و مجردها

نسترن توکلی، روانشناس بالینی می‌گوید: اگر دقت کنید، خانم نظام‌دوست در یکی از قسمت‌ها خیلی جدی درباره چاقی‌اش توضیح می‌دهد و در جواب سؤال بقیه محکم می‌گوید که تمام این راه‌ها را رفته، یعنی در واقع می‌خواهد مسیر توصیه‌کردن و نصیحت‌شنیدن را مسدود کند، اما باز ‌چالشی برای او درست می‌کنند که در آن بازیگران دیگر مثلا یک رژیم هستند و او باید جواب دهد چرا آنها را دنبال نکرده است؟

یک ضرب‌المثل قدیمی هست که می‌گوید «حتی شوخی‌کردن با فلان موضوع هم زشته»؛ این دقیقا درباره 2عنصر چاقی و تجرد زنان در سن بالا که ویژگی بخشی از جامعه است‌ هم صدق می‌کند. این 2عنصر نه پسندیده هستند و نه قابل نکوهش؛ صرفا یک ویژگی‌اند مثل سایر ویژگی‌های بشریت. ما اجازه نداریم با قد خیلی کوتاه یا خیلی بلند، چاقی مفرط یا لاغری مفرط و سایر ویژگی‌های ژنتیک و حتی غیرژنتیک افراد شوخی کنیم.

اینها ویژگی‌هایی هستند که برخی از افراد با آن کنار نیامده و درگیری ذهنی دارند. بعد ما شوخی و تمسخرکردن آن را که در جامعه به غلط رواج داشته، بیشتر عادی‌سازی‌ و حتی تشویق می‌کنیم. این غلط است و باید مدیران تولید برنامه‌های تلویزیونی دقت کنند که چه ناهنجاری‌هایی را به غلط ترویج می‌دهند.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *