دانشجوی مهندسی عمران درباره طرح «بازیافت نخالههای ساختمانی با محور مواد ساختوساز پایدار» گفت: اگر از این روش در ساخت و ساز استفاده کنیم، نخاله در سطح کلانشهرها و شهرهای کوچک به نزدیک صفر میرسد.
خبرگزاری آنا؛ نخستین دوره مسابقات ملی دانشجویی ایدهآرای «انرژی در ساختمان و محیط زیست» با معرفی برترینها در دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد به کار خود پایان داد.
۲۰ ایده به دبیرخانه این ایدهآرا ارسال شد که پس از داوری اولیه هشت ایده به مرحله ارائه راه یافت. در پایان ایده فاطمه رفیعی با عنوان پلتفرم تبادل پسماند با محور مدیریت پسماند توانست مقام نخست ایده آرای انرژی را به خود اختصاص دهد. ایده محمد امیدی با عنوان بازیافت نخالههای ساختمانی با محور مواد ساختوساز پایدار و ایده محمد مرادی با عنوان آبشیرینکن خورشیدی با محور ساخت آبشیرینکن برای استانهایی که با خشکسالی مواجه هستند هم به ترتیب عناوین دوم و سوم نخستین دوره مسابقات ملی دانشجویی ایدهآرای «انرژی در ساختمان و محیط زیست» را کسب کردند.
محمد امیدی درباره کارایی و کارکردهای ایده بازیافت نخالههای ساختمانی با محور مواد ساختوساز پایدار به خبرنگار خبرگزاری آنا گفت: سرانه تولید نخاله ساختمانی در کشورهای اروپایی برای هر نفر ۳۰۰ گرم؛ اما در ایران حدود ۷۰۰ گرم، یعنی چیزی حدود دو برابر است.
دانشجوی مهندسی عمران دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد تشریح کرد: اگر در کشور از این روش (بازیافت نخالههای ساختمانی با محور مواد ساختوساز پایدار) استفاده کنیم، نخاله در سطح کلانشهرها و شهرهای کوچک به نزدیک صفر میرسد و شهرداریها هم میتوانند از این طریق درآمد داشته باشند.
وی با بیان اینکه با روشهای مختلف میتوان مجریان ساختمانی و پیمانکاران را برای استفاده از مصالح بازیافتی با هزینه کمتر و امتیازات بیشتر به منظور دادن پروانه ساختمانی تشویق کرد، گفت: استفاده مجدد از مصالح باعث میشود که اکوسیستم محیط زیست و منابع طبیعی حفظ شوند.
به گفته دانشجوی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شهرکرد، بازیافت نخالههای ساختمانی با محور مواد ساختوساز پایدار، باعث ایجاد اشتغال برای نوجوانان و جوانان و استفاده از مصالح با هزینه کمتر میشود.
امیدی یادآور شد: با توجه به اینکه در کشور کمبود حاملهای انرژی نظیر برق، گاز و آب داریم با بازیافت نخالههای ساختمانی میتوان از حداقل برق، گاز و آب به بهترین روش مصالح تولید کرد.
source