به گزارش سلامت نیوز به نقل از مهر،مطالعه‌ای که بر روی ۱۶۴۰۰۰ نفر با میانگین سنی ۵۳ سال انجام شد، نشان داد که مصرف شیرین‌کننده‌های مصنوعی به‌ویژه در نوشیدنی‌ها و ماست، با کاهش مصرف میوه‌ها و سبزیجات و افزایش مصرف غذاهای فرآوری شده همراه است. این تحقیق که در حال حاضر در انجمن سرطان آمریکا در حال انجام است، رژیم غذایی افراد را ردیابی کرده و با استفاده از امتیاز رژیم غذایی انجمن سرطان آمریکا، کیفیت کلی رژیم غذایی آن‌ها ارزیابی شد.

نویسنده اصلی مطالعه، «آلیسون سیلوتسکی»، استادیار علوم ورزشی و تغذیه در دانشگاه جورج واشنگتن، توضیح می‌دهد که اگرچه شیرین‌کننده‌ها به‌طور معمول برای جایگزینی شکر استفاده می‌شوند، اما مصرف‌کنندگان آن‌ها تمایل دارند سایر غذاها و نوشیدنی‌هایی مصرف کنند که از نظر تغذیه‌ای ضعیف هستند. این مواد غذایی اغلب حاوی چربی‌های اشباع، سدیم و شکر افزوده هستند.

نتایج نشان می‌دهد که افرادی که روزانه چهار وعده یا بیشتر شیرین‌کننده‌های مصنوعی مصرف می‌کنند، ۴۳ درصد بیشتر از کسانی که این شیرین‌کننده‌ها را مصرف نمی‌کنند، احتمال دارد که رژیم غذایی با کیفیت پایین‌تری داشته باشند. به عبارت دیگر، مصرف کنندگان شیرین‌کننده‌های مصنوعی بیشتر به سمت غذاهایی با ارزش غذایی پایین و مواد مغذی کم گرایش دارند.

این تحقیق نشان می‌دهد که شیرین‌کننده‌های مصنوعی نه تنها به عنوان جایگزین شکر استفاده می‌شوند، بلکه ممکن است باعث شوند افراد رژیم غذایی ناسالم‌تری داشته باشند و از مواد مغذی مورد نیاز بدن کمتر بهره‌مند شوند. بنابراین، مصرف این شیرین‌کننده‌ها باید با دقت و همراه با رژیم غذایی متعادل و مغذی انجام شود.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *