در گفت‌وگو با آنا مطرح شد؛

دانشگاه تشنه گفت‌وگوی آزاد؛ آیا بستر برای تضارب آراء فراهم می‌شود؟

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم درباره حمایت از استقلال فکری پژوهشگران انسانی گفت: ایده‌های مختلف در این فضا باید با یکدیگر تضارب آراء پیدا کنند که این ظرفیت در قانون اساسی و سیاست‌های کلان کشور وجود دارد.

وحید شالچی، معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، درباره چالش عدم استقلال پژوهشگران علوم انسانی و اجتماعی در بررسی مسائل مختلف اظهار کرد: دانشگاه باید بستری امن برای ارائه ایده‌ها و اندیشه‌ها فراهم کند تا جامعه بتواند بدون ترس و واهمه، سوالات اساسی خود را در این فضا مطرح کرده و به پاسخ‌های صحیح دست یابد.

وی با تأکید بر اینکه پاسخ به چالش‌های جامعه باید از دل گفت‌وگوهای عقلانی در نظام دانشگاهی بیرون آید، افزود: ایده‌های مختلف باید در این فضا تضارب آراء پیدا کنند. این ظرفیت در قانون اساسی و سیاست‌های کلان کشور وجود دارد، هرچند در مسیر تحقق آن با چالش‌های فراوانی مواجه هستیم.

معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم تصریح کرد: هدف ما این است که با بهره‌گیری از ظرفیت‌های موجود، چالش‌ها را کاهش دهیم و نقش سیاست‌زدگی در فضای دانشگاه را کم‌رنگ‌تر کنیم. به جای آن، باید فضای علم و گفت‌وگو گسترش یابد. این رویکرد ریشه در میراث تمدنی و فرهنگی ایران دارد؛ همان‌گونه که در اوج شکوفایی علمی ایران در سده‌های دوم تا چهارم هجری، فضای آزاد گفت‌وگو میان دانشمندان مسلمان فراهم بود.

شالچی در پایان تأکید کرد: ایجاد فضای گفت‌وگو در دانشگاه‌ها از اولویت‌های وزارت علوم است و برای تحقق این هدف تلاش خواهیم کرد.

source

توسط argbod.ir

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *