به گزارش سلامت نیوز به نقل از همشهری آنلاین، استرس، اثرات منفی متعددی روی ظاهر و زیبایی ما دارد ولی خیلی از ما از آن خبر نداریم و کاری هم برای کنترل و مدیریت آن بخش استرس که تحت اختیار و کنترل خودمان است انجام نمیهیم. استرس میتواند کیفیت خواب، رژیم غذایی، سلامت پوست و مو، سلامت روح و روان و حتی جوانی و زیبایی ما را تحت تاثیر قرار دهد و شما اگر این را بدانید، حتما کاری برای کنترل آن انجام خواهید داد.
در این گزارش تاثیرات مخرب استرس بر روی ظاهر را با شما در میان میگذاریم.
بروز آکنه و جوش: استرس، تولید هورمون کورتیزول را افزایش میدهد که میتواند باعث افزایش تولید چربی پوست و ایجاد جوشهای ریز یا درشت روی پوست صورت شود.
خشکی پوست: استرس ممکن است منجر به کاهش توانایی پوست در حفظ رطوبت شود که باعث خشکی و ترکخوردگی پوست میشود.
پیری زودرس پوست: استرس باعث تولید رادیکالهای آزاد میشود که به کلاژن پوست آسیب میرسانند و منجر به خطوط ریز، چین و چروک و افتادگی پوست میشود.
تشدید بیماریهای پوستی: بیماریهایی مانند اگزما در شرایط استرسزا تشدید میشوند. شاید فکر کنید اگزما چه ارتباطی با استرس دارد؟ اما تأثیر استرس بر بروز و تشدید اگزما از نظر علمی ثابتشده است. مطالعات متعددی نشان دادهاند که استرس از طریق مکانیسمهای مختلف فیزیولوژیکی میتواند علائم اگزما را تحریک یا تشدید کند. استرس میتواند اگزما را تحریک یا تشدید کند. این موضوع به دلیل افزایش هورمون کورتیزول، تضعیف سیستم ایمنی و کاهش سد رطوبتی پوست است.
ریزش یا نازک شدن موها: استرس میتواند چرخه رشد مو را مختل کند و باعث ریزش مو یا آلوپسی و همچنین نازم شدن تارهای مو شود.
سفید شدن زودهنگام موها: استرس مداوم ممکن است فرآیند سفید شدن زودرس موها را تسریع کند.
تیره شدن زیر چشمها: استرس باعث اختلال در خواب و افزایش خستگی میشود که موجب ایجاد تیرگی، گودی یا پف زیر چشم میشود.
چروک دور چشم: انقباض مداوم عضلات صورت در شرایط استرسزا میتواند به بروز خطوط و چروک در اطراف چشم منجر شود.
شکنندگی ناخنها: استرس میتواند رشد ناخنها را کند کرده و آنها را شکننده کند. برخی افراد هم در شرایط استرس به عادات مضری مثل جویدن ناخن دچار میشوند. همین مورد میتواند ظاهر ناخنها را نازیبا و ناخوشایند کند.
افزایش یا کاهش وزن ناگهانی: استرس ممکن است منجر به پرخوری یا بیاشتهایی شود که به تغییرات وزن ناگهانی منجر میشود.
ذخیره چربی در ناحیه شکم: کورتیزول اضافی باعث تجمع چربی در ناحیه شکم میشود و بدن را چاق و بدفرم میکند. بدن چاق هم ما را پیرتر از سنمان نشان میدهد.
بیحالی و خستگی: استرس مداوم، ظاهر چهره را خسته و بیجان نشان میدهد و طراوت و شادابی را از صورت میدزدد.
انقباض عضلات صورت: استرس میتواند عضلات صورت را منقبض کند و حالت چهره را گرفته و مضطرب نشان دهد.
برای کاهش استرس چه کار کنیم؟
برای کاهش تأثیرات مخرب ِ استرسها چارهای جز مدیریت آنها نداریم. چون ذات زندگی شهرنشینی با استرسهای مختلفی همراه است که اجتنابناپذیر است. مدیریت صحیح هم از طریق ورزش منظم، مدیتیشن و یوگا، خواب کافی، تغذیه مناسب و سالم، دور کردن ذهن از افکار منفی، خلق کردن شادیها و دلخوشیهای کوچک، معاشرت با دوستان و خانواده و کارهایی از این دست ممکن میشود.
درست است که بعضی از استرسها مثل استرسهای شغلی، استرسهای اقتصادی و مالی، استرسهای ناشی از غمهای فردی درونی و مواردی از این دست به راحتی برطرف نمیشوند و بسیار هم اذیتکننده هستند. اما همینها را هم با استفاده از تکنیکهای درست میتوان مدیریت کرد.
source